PSD’yi Canva’ya Dönüştürebilir misiniz?

Web siteniz veya blogunuz için çarpıcı görseller oluşturmaya gelince, Canva ile yanlış gidemezsiniz. Kullanıcı dostu arayüzü ve geniş şablon yelpazesiyle Canva, profesyonel görünümlü grafikleri kolaylıkla oluşturmanın harika bir yoludur.

Peki ya zaten Photoshop’ta oluşturulmuş bazı tasarımlarınız varsa? PSD’yi Canva’ya dönüştürebilir misiniz?

Kısa cevap evet, PSD’yi Canva’ya dönüştürebilirsiniz! İşte bunun nasıl yapılacağına dair hızlı bir kılavuz:

1. PSD dosyanızı Photoshop’ta açın.

2. PNG dosyası olarak dışa aktarmak istediğiniz katmanı veya öğeyi seçin.

3. Dosya > Dışa Aktar > Farklı Dışa Aktar’a gidin ve açılır menüden PNG’yi seçin.

photoshop'ta dışa aktarma

4. PNG dosyanızı bilgisayarınıza kaydedin.

5. Canva’ya gidin ve sol kenar çubuğundaki Yüklemeler sekmesine tıklayın.

Canva'da yükleme menüsü

6. Bir resim yükle düğmesine tıklayın ve yeni kaydettiğiniz PNG dosyanızı seçin.

7. Resminiz artık Canva tasarımınıza eklenecek! Gerektiği gibi taşıyabilir ve yeniden boyutlandırabilirsiniz.

8. Tasarımınızdan memnun kaldığınızda, sağ üst köşedeki İndir düğmesine tıklayın ve açılır menüden PNG’yi seçin.

Ve hepsi bu kadar! PSD’yi Canva’ya dönüştürmek hızlı ve kolaydır, böylece hemen güzel tasarımlar oluşturmaya başlayabilirsiniz.

PSD dosyaları: Yeni başlayanlar bilgisi

Photoshop, belgeleri kaydetmek ve aktarmak için PSD olarak bilinen kendi dosya biçimini kullanır. Özellikle, daha önce Adobe Photoshop kullandıysanız, muhtemelen.psd uzantılı dosyalarla karşılaşmışsınızdır. Photoshop Belgeleri, görüntüleri depolamak ve oluşturmak için oldukça etkili bir araçtır ve tasarımcılar ve sanatçılar tarafından yaygın olarak kullanılır.

  • PSD’ler, çok yönlülükleri ve büyük miktarda veriyi (çoklu katmanlar, görüntüler ve nesneler dahil) depolama kapasiteleri nedeniyle tasarımcılar tarafından yaygın olarak kullanılır.
  • 30.000 piksele kadar yükseklik ve genişliğe sahip olması, PSD’lere geniş bir renk gamı ​​​​ve alan derinliği sağlar.

PSD dosyaları yaygın olarak nerede kullanılır?

Bir PSD’de, birden çok görüntü veya grafik öğe ayrı katmanlarda saklanabilir. PSD boyutu iki gigabayta kadar olan son derece büyük, düzenlenebilir dosyalar oluşturabilirler.

Fotoğrafların manipülasyonu.

PSD dosyaları, görüntü düzenleme, rötuşlama ve birleştirme gibi post prodüksiyon görevleri için Photoshop ve diğer Adobe Creative Cloud ürünlerini kullanan fotoğrafçılar arasında yaygındır. Bir fotoğrafçı, bir PSD’de çalışırken, bir fotoğrafın pozunu ayarlamaktan parlak editoryal çizimler tasarlamaya kadar neredeyse her şeyi yapabilir.

Dijital tasarımlar

Photoshop’un her yerde bulunabilmesi, PSD’leri dijital tasarım alanında standart bir dosya türü haline getirir. PSD’ler, katman tabanlı yapıları, çoklu grafikleri ve yüksek kaliteli görüntüleri içe aktarabilmeleri ve düzenleyebilmeleri ve diğer özellikleri nedeniyle dijital projelerin vazgeçilmezidir.

PSD dosyalarının avantajları ve dezavantajları

PSD’lerin kullanımı maliyetsiz değildir. Yararları, içinde bulunduğunuz koşullara ve elinizdeki araçlara bağlıdır.

PSD belgelerinin faydaları

  • PSD’ler, 30.000 piksele kadar yükseklik ve genişlik tutabildikleri için boyutlarına göre renk ve görüntü kalitesi hakkında birçok bilgi depolarlar.
  • Birincisi, katmanları destekleyen birkaç yaygın görüntü formatından biridir ve birden çok görüntünün tek bir dosyada bağımsız olarak düzenlenmesine olanak tanır.
  • Pek çok Adobe dosyasında olduğu gibi, bir PSD de Illustrator veya Premiere Pro gibi diğer Adobe programlarına çok az bir çabayla aktarılabilir.

PSD belgelerinin dezavantajları

  • PSD’ler Photoshop belgeleridir, bu nedenle Adobe Creative Cloud aboneliğiniz yoksa muhtemelen bir daha kullanmayacaksınız.
  • PSD’ler kullanım amacına bağlı olarak oldukça büyüyebilir (iki gigabayta kadar), bu da gönderilmelerini, saklanmalarını veya taşınmalarını zorlaştırabilir.
  • Windows ve macOS gibi işletim sistemlerinin, Creative Cloud yazılımı kullanılmadan PSD’ler için yerel desteği yoktur.

Neden her içerik oluşturucu, tüm grafik tasarım ihtiyaçlarınız için Canvas gibi kullanımı kolay grafik tasarım yazılımı kullanmalıdır?

Canvas, kullanımı kolay ve sezgisel bir kullanıcı arayüzü sunan bir grafik tasarım yazılımıdır. Profesyonel bir tasarımcı veya sadece amatör olmanız fark etmez, Canva güzel tasarımlar oluşturmak için ihtiyacınız olan araçlara sahiptir. Bu yazılımla ilgili en iyi şey, indirmenin ve kullanmanın ücretsiz olmasıdır.

Canvas, Mac, Windows, iOS ve Android gibi birçok platform ve cihazda kullanılabilir. Ayrıca, dünyanın her yerindeki tasarımcılardan projeleriniz için şablonlar bulabileceğiniz yerleşik bir pazar yeri vardır. Birçok profesyonel sanatçı, Adobe Photoshop veya Illustrator’a kıyasla düzenlemedeki basitliği nedeniyle dijital çizimleri için Canva’yı kullanıyor.

Özellikle mobil veya web için tasarım yapıyorsanız, Photoshop kullanmak için gittikçe daha az neden var. Canva’nın artan popülaritesi bunun doğru olduğunun güçlü bir göstergesidir ve bu sadece acemiler veya hızlı çözümlere ihtiyaç duyan insanlar arasında değildir. Bu sitenin bir çevrimiçi grafik oluşturucu olarak gücünün bir kısmı, Photoshop PSD dosyalarını işleme becerisinden gelir.

Bunları Canva hesabınıza aktarmak yeterince kolaydır ve ücretsiz üyelikle tonlarca stok görsele ve sınırsız depolama alanına erişim elde edersiniz. Artı, tasarımı kendiniz oluşturmak için harcamak zorunda kalmayarak çok zaman kazanacaksınız.

PRO İPUCU: PSD dosyaları Canva ile uyumlu değildir. Canva’ya bir PSD dosyası yüklemeye çalışırsanız, Canva dosyayı okuyamaz ve siz de onu düzenleyemezsiniz. Bu nedenle, önce onu Canva’da okunabilen diğer dosya biçimlerine dönüştürmek önemlidir.

Çözüm

İşte PSD dosyanızı JPEG veya PNG (veya istediğiniz son kullanımı kolaylaştıracak format hangisiyse) olarak gerçekten kaydetmeden önce yapmanız gereken her şeye genel bir bakış. Bu adımların her biri çok basit görünse de, kaliteli tasarımlar üretmenize yardımcı olanın hepsinin toplamı olduğunu unutmamalısınız. Her adımı atmanız birkaç dakikanızı alsa bile çabalarınız boşa gitmeyecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu